Tre-Lyng debat

Tre-Lyng debat

Grib "pennen"

Her har du mulighed for at give din mening til kende og deltage i debatten. Tips og gode idéer, ros og kritik.
Og har du idéer til ny emner, vi skal tage fat på at diskutere, så send en mail til bestyrelsen. Du kan også maile direkte til bestyrelsen, hvis det er noget, der ikke vedrører andre: post@tre-lyng.dk.
Du behøver ikke at logge ind for at skrive indlæg.

Småtyverier

TyverierOprettet af Gorm Grove man, juni 15, 2009 20:11:00

Mange af vore medlemmer har i den seneste tid været udsat for småtyverier. Hvis vi ikke fortæller hinanden om dem, forbliver de usynlige, og tyverierne vil formentlig fortsætte uanfægtet.

Formålet med dette indlæg er at få tyverierne frem i lyset, så vi kan finde ud at, hvor stort problemet er.

Hvis du har fået fjernet noget fra din ejendom, kan du derfor her skrive hvad der er forsvundet, hvorfra det er sket og hvornår det skete.

Kun ved at gøre problemet synligt kan vi (måske) gøre noget ved det.

Venligst Gorm Grove, sekretær i Tre Lyng.

  • Kommentarer(32)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Liselotte Müller lør, juli 07, 2018 15:11:21

Har netop opdaget at vores udendørs bruser er stjålet.

Oprettet af Anne Marie Hansen søn, juni 10, 2018 23:33:14

Vi ankom søndag den 3 juni til vores sommerhus sidst på dagen. Vi så en mand på cykel på nabogrunden Bentsvej nr 1 . Han gik rask afsted mod vejen . Vi vendte bilen for at se hvem det var og om han havde noget med . Vi kan nu indentificere manden , men det så ikke ud til at han havde noget med på cyklen .

Oprettet af Lotte Gørfeld lør, april 28, 2018 12:38:30

Sidste uge kom vi glade til vores sommerhus på Matolievej for at åbne op efter vinteren. Og hvad ser vi så? Vores helt nymonterede udedøres vandhane var stjålet. En mærkelig ting at stjæle. Du skal have værktøj med for for at dreje hanen af. Er det profesionelle tyve som går ind og stjæler for at sælge videre. Uhyggelig oplevelse selvom udgifen til en ny hane er overkommelig. Mvh Lotte Gørfeld Matolievej 7 Gudmindrup Lyng

Oprettet af Alleen ons, april 11, 2018 16:35:03

Til dem som måtte have interesse.
Kan vi anbefale Odsherred sommerhustilsyn, der er de gamle vagter fra vores tidligere tilsyn som er lukket der selv er startet op, de fører tilsyn med vores hus i vinter halvåret, deres virksomhed og vagter er godkendt af Rigspolitiet.

www.odsherredsommerhustilsyn.dk

Oprettet af Anne Mette Franch Brandstrup søn, marts 25, 2018 18:17:47

Jeg bliver simpelthen så trist! Da vi kom op i vores sommerhus i fredags for at holde påskeferie, kunne vi konstatere at vores teaktræshavebænk var blevet stjålet. Bænken har som sådan ingen værdi, den er ikke ny og kan ikke være stjålet med henblik på videresalg - men vi var glade for den. Derimod tænker jeg at det er nogen der blot har stået og manglet en bænk som vores og så har syntes det var iorden at komme forbi og snuppe den. Tak for det!! Vores venner længere nede af vejen har lige opdaget at deres udebruser er blevet stjålet. Den var 6 år gammel, slidt men af et lækkert design. Vores naboer fik stjålet al deres brænde sidste sommer. Jeg forstår ikke hvad der sker med folk heroppe - det virker som om at der er mennesker der går tur i området og tager af andres ting, hvis de lige mangler selv. Møbler mv der er låst fast bliver ikke rørt, selvom det villle være nemt. Men tænker folk at sålænge at tingene ikke er fastlåst, så er det ikke det samme som at stjæle - og så er der frit slag på alle hylder??? Jeg er både trist og forarget - de skulle skamme sig. Er der andre der har oplevet noget af det samme? Kunne vi ikkke bringe dette emne endnu mere frem i lyset.

Oprettet af Birger Christensen tir, marts 20, 2018 13:05:29

vi har haft indbrud på Melodivej, hvor en ældre tablet var taget, lister fjernet og rude taget ud og sat ved siden af døren, der var også taget en udendørs vandhane.

Oprettet af Mark tir, marts 20, 2018 09:53:06

Hej Gitte.

mit input:

Alarm: jeg ville gå efter en uden abonnementsordning (da jeg selv synes de er for dyre i længden ift. "bare" et sommerhus). det skal være en med sms/wifi opkobling. således i kan få en besked såfremt en alarm går.
Alarm kan virke forebyggende samt forkorte et evt. indbruds længde.

Kamera.: man kan få alarmpakker med et tilhørende kamera (fx. sikkerthjem.dk) altså et kamera man kan stille løst på et bord eller lign. og fjerne hver gang man er i huset. Et sådant kamera kan man gå ind via mobil/pc og se live video fra huset hele døgnet.

Jeg har som nedenfor skrevet selv valgt blot et kamera - men hvis jeg som jer, skulle ud og have en alarm ville jeg også købe mig et kamera, både for at kunne se til huset af og til, samt mest af alt for at kunne se ind i huset hvis der er gået en alarm. Det kunne jo være en fejlalarm( selv 1-2 fejlalarmer om året er irriterende hvis man skal køre langt for at konstatere at der intet er.)

Så i forhold til alarm/kamera sikring ville jeg mene at en simpel alarmpakke med enkelte pir sensorer samt en sirene + et løst simpelt kamera til at stille på et bord vil være ideelt.

Løsningen med kamera kræver wifi!

Min egen holdning er at jeg gider ikke have hele mit sommerhus klistret til med alarmer og kameraer, derfor ville jeg holde det på et minimin mht. antallet af enheder, pir sensorer osv.. det skal bare være der så tyven enten bliver afskrækket eller at man hurtigt kan få opdaget indbrud og lukke af igen. Har man som os ikke rigtigt noget af betydelig værdi så kan man jo forvente at tyvene ikke kommer igen. Har man mange værdier, så skal man nok vælge en mere udvidet løsningen en den jeg her har beskrevet..

håber du kan bruge mit input..

Mark

Oprettet af Gitte Matzen lør, marts 10, 2018 17:43:15

Vi har i løbet af februar haft ubudne gæster 2 gange! Første gang var ca 10 udendørslamper afmonteret og kabler hang langs jorden. Da elektrikerne var forbi for at vurdere skaden, ringede han og sagde at en rude i køkkendøren var afmonteret og varmepumpen kørte på fuld drøn.... Øv! Huset var rodet igennem, men der er ikke fjernet noget af værdi. Det værste var at en kat eller et andet dyr har hygget sig i huset mens ruden var ude, så tæpper og møbler var overskidt. Det er vores første vinter i huset som vi overtog sidste år, så vi håber vi bare har været meget uheldige. Det er i øvrigt Dragsholmvej. Gode forslag til alarm modtages gerne, vi overvejer løsning med kamera som er beskrevet længere nede. Hilsner Gitte

Oprettet af Andersen søn, marts 04, 2018 20:27:51

Øv - så har vi haft indbrud igen igen på Havebovej - sandsynligvis i uge 8 eller 9. Ruden på døren var omhyggeligt fjernet og hele huset var gennemrodet, men tilsyneladende er der ikke taget noget (vi tør ikke længere lade noget af værdi blive i sommerhuset)

Oprettet af Lene Hellesen man, februar 19, 2018 21:01:54

Øv øv fra Kristinevej. Vi har fået stjålet vores udendørs vandhane, som er blevet afmonteret. Vi kom fredag aften, og kunne ikke åbne for vandet i resten af huset pga den manglende vandhane. Vi måtte have en VVS til rette op på skaderne.
Pris 1200 kr :-(

Oprettet af Pia Guth tir, februar 06, 2018 17:31:18

Øv øv øv,så skete det igen.Tyve der er brudt ind i vores sommerhus på Harpevej,de har revet vores brændeovns rør ned,med stor skade og omkostning for os.Det er sket i tidsrummet 21/1 til 6/2-18.Andre i området der har prøvet noget tilsvarende??Så vil vi gerne hører om det.

Oprettet af Ingolf wulsten lør, november 11, 2017 11:34:49

Til info for sommerhusejere: Igår 10.11 ankom vi til vores sommerhus på Vilhelmsvej og konstaterede vi har haft indbrud. Der var pillet en rude ud af terrassedøren, og de var kommet ind den vej. Alt var gennemrodet, men umiddelbart er der kun forsvundet en kobberbrænde spand og en kobber koks spand med porcelænshåntag.

Oprettet af Mark tor, november 09, 2017 22:16:13

Tak Gorm.. jeg glemte at tilføje at der er tale om et kamera som jeg bare stiller på køkkenbordet med retning mod stuen.. ikke noget der er fast monteret eller på anden måde besværligt.. simpelt og let.

Oprettet af Gorm Grove tor, november 09, 2017 15:32:26

Hej Mark.

Det er en fin idé. Også når man tænker på, at flere og flere formentlig vil få wifi i sommerhusene i takt med, at udbyderne får etableret internet. Det er også en løsning, jeg vil overveje.

Tak for tipset.

Vh. Gorm.


Oprettet af Mark tor, november 09, 2017 13:16:53

Til inspiration:

såfremt man har wifi forbindelse i sit sommerhus kan man gøre som vi har gjort i forbindelse med forebyggelse, men mest af alt konstatering af indbrud:

Jeg har købt et lille web kamera til ca. 5-600kr. dette er trådløst tilsluttet wifi og når vi forlader huset efter en weekend eller for længere tid (fx vinteren), tænder jeg for strømmen til kameraet og herefter kan jeg via min mobiltelefon ganske let og simpelt trykke på 2 knapper og få live video frem fra kameraet.

Kameraet har en funktion som gør at man får en besked på sin mobiltelefon hvis det registrer bevægelse, bliver slukket, eller lign.

Det kan både være afskrækkende for indbrudstyve, men ikke mindst give os som ejere info hvis der har været indbrud - fx hvis der på min telefon er besked om registreret bevægelse, og kammeraet også er blevet slukket.. så giver det ihvertfald mig mulighed for at reagere og beslutte om jeg burde køre forbi og tjekke.

Personligt bruger jeg det til at undgå et hus som står "åbent" i månedsvis efter et indbrud og samtidig for at undgå at stå en sen fredag aften og konstatere indbrud. det er trods alt nemmere at forholde sig til hvis man kan se der er noget galt allerede tirsdag morgen.

Som sagt blot til inspiration da vi er blevet meget glade for denne enkle løsning såfremt man har wifi tilrådighed.
Det er samtidig rart i de perioder hvor man ikke er i huset i mange mdr. at kunne se ind i huset på sin tlf. engang imellem og konstatere alt ånder fred og ro.

Til info har vi ikke haft ubudne gæster. og hvis de kommer, så vil jeg hellere vide det hurtigt end først ved næste ankomst.

Mvh Mark
Sommerhus i Højby LyngOprettet af Alleen ons, august 24, 2016 00:30:53

Til dem som måtte have interesse.
Kan vi anbefale Andersen Hus & Have tidligere (Trundholm Sommerhustilsyn) de fører tilsyn med vores hus i vinter halvåret, deres vagter er godkendt af Rigspolitiet.

Andersen Hus & Have
Nygårdsvej 40
4500 Nykøbing
Tlf. 22 92 2176
http://www.sommerhusvagt.dk/sommerhus-vagt/

Oprettet af Jette Heltved søn, juli 24, 2016 23:04:08

Til Grundejerforeningen Tre Lyng
Da jeg i går kom til mit sommerhus her på Gisselfeldtvej havde en person været inde på min grund og stjålet alle kartoflerne i min lille køkkenhave. Vedkommende havde simpelthen gravet alle kartoflerne på og lagt toppene i en bunke ude i siden. Det er utroligt hvor lav moral nogle har. Tænk, at man ikke selv kan købe sine kartofler men skal ødelægge andres glæde ved selv at dyrke dem. Mine naboer her ved Gisselfeldtvej skal være opmærksomme på at tyve går omkring i området og tyven skal hermed få min fulde foragt.

Vh Jette Heltved

PS tyveriet er naturligvis meldt til politiet.


Oprettet af Esben Hother tor, april 28, 2016 11:23:14

Vi har fået stjålet 2 overtræk 2 x 1,5 m. til vores have møbler, det er sket mellem d. 6. til 22. april 2016, kun overtrækket er fjernet møblerne stod der fortsat, ind til videre.

Janet og Esben, Bygholmvej 8

Oprettet af Lone Michelsen ons, april 27, 2016 14:20:05

Det er jo dejligt at se, at der ikke er skrevet på denne side siden 2013 – især hvis det betyder, at det ikke har været nødvendigt.

I vinterferien i februar var vi forbi vores hus på Børglumvej 4 med nogle ting og konstaterede at vores fuglebad, som er et skræppeblad støbt i beton, stod med bunden i vejret på terrassen, som vi havde efterladt det i vinter.

Da vi kom igen søndag den 17. april kunne vi konstatere, at vores fuglebad var pist væk.

Først gnider man øjnene og tror ikke rigtigt på, at det kan være sandt. Men ikke desto mindre er det væk, og det samme er to billige hvide stålborde fra Ikea. Om andet er væk, kan vi ikke i skrivende stund vide/huske, men vi fik en snak med vores nabo, som fortalte, at de ligeledes har fået stjålet ting på grunden, og at de også har haft indbrud.

Så hermed en advarsel om, at tyve, som både tager værdifulde og ikke-værdifulde ting, huserer i området.

Og skulle tyven være medlem af grundejerforeningen og lige nu sidde med røde ører og læse dette opslag, vil vi bare sige: ”Kom tilbage med vores fuglebad, som har affektionsværdi. Du har frit lejde. Behold bare bordene, hvis du er glad for dem”.

Med venlig hilsen

Dorte og Lone Michelsen, Børglumvej 4


Oprettet af Gorm Grove tir, april 26, 2016 13:07:42

aaa

Oprettet af Ingerlise Berntsen tir, juni 18, 2013 10:57:48

Igår d. 17/6-2013 satte vi en skoleagurk i et drivhus på Gisselfeldvej for at glæde en lille dreng. Her til morgen var den væk. Sikke en fornøjelse at gå rundt og stjæle i andre folks drivhuse. Til din orientering koster sådan en plante kr. 20.00 i Rema 1000. Skam dig

Oprettet af Dennis tor, marts 07, 2013 17:56:22

Har haft indbrud i udhuse 3 gange på 12 mdr. så man er lige ved at være træt af det.

Der er stjålet, 2 stk Havetraktore-1 stk Brændekløver-1 stk autotrailer + en del andet

det er nok de samme så det er slut med at have noget af værdi i husene nu, det er ærgeligt tyvene skal bestemme hvad man kan have på grunden.

Hilsen

Dennis

Alleen 24

Oprettet af Ancher tir, februar 12, 2013 19:07:17

Så har vi igen været udsat, for indbrud, denne gang har de brækket hoveddøren op Hvad der så er sket efterfølgende, er svært at vide, men vores tv i soveværelset, var pakket sammen og lagt på sengen, men måske har de UBUDNE gæster fundet ud af, at der er ridset navn og adresse ind i fjernsynet, så værdien har nok været for lille til at det har kunnet betale sig at stjæle det.

Det er bare dybt frustrende, at man nu skal til at have ny dør og karm fordi de har brækket disse istykker

Ancher

Kristinevej

Oprettet af Andersen tir, november 27, 2012 11:25:02

Har først opdaget denne side nu, men vi har været meget plaget af indbud/tyverier i de sidste par år.

Forår 2010: Indbrud i redkabsskur - græsslåmaskine stjålet

Forår 2010: En måned efter det første indbrud, var der igen brudt ind i redskabsskur. Jeg forestiller mig, at den oprindelige tyv ville se om vi havde anskaffet ny græsslåmaskine. Det havde vi så ikke, og der blev ikke taget noget

Forår 2010: Gynger pillet ned fra gyngestativ og stjålet

Sommer 2010: Indbrud og TV mm. stjålet. Vindue smadret.

Sommer 2011: Indbrud i både sommerhus og gæstehus. Diverse ting blev stjålet; bl.a. en stor oppustelig vandrutsjebane. To døre ødelagt

Sensommer 2012: Halvdelen af vores brænde blev fjernet (må være kørt væk)

Efterår 2012: Tredje deciderede indbrud. Dør ødelagt og diverse ting stjålet

Vi har flere gange oplevet, at når vi kommer op, og der er sne, kan vi se fodspor rundt om huset. De ting vi har fået stjålet har ikke været voldsomt dyre, men det er stærkt frustrerende, at vi tre gange på to år har haft fremmede mennesker inde i vores hus, og at døre/vinduer er blevet ødelagt. Og samtidig har vi visheden om, at når vi ikke er der, så lusker der nogle rundt på vores grund. Vi kan ikke længere have noget af værdi, men må tage ting med frem og tilbage. ØV

Andersen, Havebovej

Oprettet af Ancher søn, juli 15, 2012 17:22:38

Så har vi igen været udsat for tyveri !

Denne gang er det 2 lamper til fyrfad/bloklys vi havde hængende, de fik lov at hænge ca en måned, før vores "vores" ven også syntes at de var pæne.

Sidst vi fik stjålet noget, var det en stor plastikboks med vildfuglefrø, en stentøjsolielampe, og et overtræk til en grill

Jeg er af den overbevisning, at det er en der har sin faste gang i området, og som så spotter de ting, som han så rager til sig, fuldstændig samvittigshedsløst

Det kan bare gøre mig rigtig rasende, at sådan en karl han indirekte, skal dikterer hvad jeg kan have hængende/ stående, eller er nødt til at låse inde, hvis han ikke skal rage det til sig

Ancher

Kristinevej

Oprettet af Gummer ons, maj 30, 2012 14:39:10

jeg har fået stjålet parasoler, store tunge potter med blomster i, champoo i mit udendørsbad en grill så det er nogle relative småtyverier som foregår. Men ikke meget irriterende..

Gummer

Nysøvej 2

Oprettet af Toke Binzer tor, juni 30, 2011 09:31:55

Vi har for nyligt overtaget vores sommerhus (15/5 2011) og har allerede været udsat for det første indbrud. Det forekommer dog lige så besynderligt som dem jeg kan læse I andre har oplevet. De har brudt ind i skuret og dermed ødelagt dørkarm og låsekasse, men det eneste de har stjålet er en græsopsamler til en plæneklipper. Selve plæneklipperen samt el-værktøj og lign. har de ikke taget. Naboen havde tilsvarende indbrud i skuret. Meget mærkelige tyveknægte, der huserer i Højby Lyng..?

Oprettet af Tranekærvej 2 man, juni 20, 2011 14:16:09

Vi har også fået stjålet nogle småting i løbet af sidste halvår 2010. ca. 20 dåse colaer, 10 kg grill kul og 2 rhododendrons, der var plantet i krukker.

Oprettet af Marianne Jacobsen fre, juli 30, 2010 11:16:59

Vi fik først stjålet en pizzasten til vores webergrill (grillen stod der også, men den lod de stå). Så købte jeg en ny, og den forsvandt også. Vi har fået stjålet noget reb, Vores nabo har også fået stjålet nogle småting, bl.a. fuglefoder. Det er noget mystisk noget de tager... De kunne både have taget vore webergrill og vores græsslåmaskine, som begge stod ulåst, så de var nok på cykel....

Hilsen

Marianne, Kristinevej

Oprettet af Arne og Ingerlise Berntsen lør, januar 09, 2010 09:32:47

Vi har fået stjålet en sort Weber Platinum 57 cm grill m. div. tilbehør. Det er det eneste der er fjernet.

Oprettet af Norup søn, juni 28, 2009 11:35:46

Nysøvej 8: Vi har i juni fået stjålet 4 teak havestole.

Oprettet af Hans Gorosch tor, juni 18, 2009 18:39:37

Jeg kan godt give dig ret i dette,mærkeligt vi fik fjernet sidste år i august måned

2 parasol overtræk 2 køre hjul til parasol fødder, samt puder til havemøbler,som var i havekasse,ikke meget men dog en værdi på kr.1000.00.

Mærkeligt at man ikke har fjernet parasoller og havemøbler, men vi tror at det er

nogle gående der fjerner dette,og som måske selv mangler dette.

Med venlig hilsen.Hans & Lise Gorosch