Tre-Lyng debat

Tre-Lyng debat

Grib "pennen"

Her har du mulighed for at give din mening til kende og deltage i debatten. Tips og gode idéer, ros og kritik.
Og har du idéer til ny emner, vi skal tage fat på at diskutere, så send en mail til bestyrelsen. Du kan også maile direkte til bestyrelsen, hvis det er noget, der ikke vedrører andre: post@tre-lyng.dk.
Du behøver ikke at logge ind for at skrive indlæg.

Køerne på Korevlen

Korevle-planenPosted by Gorm Grove Sat, January 10, 2009 02:02:01

Det har vist sig at være ikke helt uproblematisk at sætte køer ud på Korevlen. Nogle mener, at de er smukke og et spændende indslag i naturen. Andre mener, at de sviner med afføring og tramper stierne op. Og så har nogen oplevet, at køerne kan være aggressive.

Har du en mening eller haft oplevelser med køerne, kan du skrive dem her.

  • Comments(12)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by vincents Fri, June 30, 2017 11:27:55

Ja, så skal jeg nok ikke tro på de sedler jeg får i min postkasse, om at man vil købe mit sommerhus.

Ærlig talt, mener jeg at de løse hunde og deres afføring skaber mange flere problemer. Folk der tror de har styr på deres hund og som ikke har det, som ikke samler op, eller endnu bedre smider deres sorte plastik poser ind på andres grunde eller på eng arealet.


Posted by Benedikte Paaske Wed, June 28, 2017 22:01:02

Et overraskende salgsargument :)
Det er i løbet af den sidste måneds tid gået op for mig, at vi har fået et overraskende og fremragende salgsargument, hvis vi en dag vil sælge vores sommerhus – vi bor IKKE i første række, og man kan IKKE lugte kvæget og deres efterladenskaber på vores grund.
Vi har haft den glæde at have opholdt os i vores sommerhus det meste af juni, og dagligt er vi en tur om vandet. Der har været en del vind i de foregående uger, og mange gange er vi kommet til diget og er blevet mødt med den ramme lugt af kvæg, når kvæget har befundet sig i vindretningen. Det har vi ikke tidligere oplevet i så udpræget grad, og var jeg selv køber, ville jeg forlange et stort nedslag i prisen på et hus, hvor kvæglugten kan ramme uden varsel. Men oppe på vores grund, kan vi med sindsro bedyre, at der aldrig er lugt fra kvæget. Det er jo trods alt muligt at komme til vandet uden alt for store problemer med kvæg og kokasser, om end det ikke er hensigtsmæssigt at have hverken småbørn eller hunde med over molen for enden af Bregentvedvej, fordi det elektriske hegn er sat helt oppe ved stien og meget tæt på de mange daglige strandgæster. Men alt i alt, så kan vi nu være om muligt endnu mere tilfredse med at have et sommerhus lidt væk fra diget :)

Posted by Vincents Thu, June 02, 2016 10:48:00

Hej Gorm Ja, men så er vi enige om at vi ikke er enige. Vi bor i 1.række og har tydeligt set køerne spise hybenroserne, ligeså da de blev mekanisk fjernet og lå i en stor bunke, da havde køerner en fest. Men jeg giver dig ret i at de nok ikke kan udryde dem, men køerne kan være med til at holde roserne nede. Jeg ved at nogle af de organisationer for fugle kggere, vil komme med en udmeldning om at det har været godt for fuglelivet på korevlerne, det må vi så afvente at se, ellers prøv at gå ind på deres hjemmesider, selvom de ikke er de mest logiske. Vi ser også mange børnefamilier som sætter pris på køerne, der bliver faktisk solgt en del huse til unge mennesker med børn i vores område, de må jo se det som noget atraktivt. Nu glæder vi os så bare til der bliver kloakeret over det hele. Mange hilsner Vincents

Posted by Gorm Grove Wed, June 01, 2016 23:57:51

Hej Vincents.
Tak fordi du deltager i debatten om Korevlen. Det er fint at få en diskussion i gang om projektet.
Jeg fortryder nok lidt, at jeg brugte ordet voldtægt i mit tidligere opslag. Jeg vil nøjes med at kalde projektet vandalisme.
Skal vi ikke være enige om, at køerne ikke udrydder hybenroserne. De kan muligvis visse steder holde dem lidt nede, men udrydde dem kan de ikke. Det kræver maskinkraft eller sprøjtning, som man gør andre steder, men som jeg bestemt ikke går ind for.
Jeg er selv meget fugleinteresseret, men har ikke observeret fremgang i hverken antallet af individer eller arter.
Så skriver du om en større variation i beplantningen. Heller ikke der er jeg enig. Blåbærbuskene er tæt på at være udryddede, og de sjældne nikkende kobjælder er på retur. Det kan jeg dokumentere med fotografier af et område, som jeg har fulgt igennem en årrække.
Så alt er ikke lutter idyl på Korevlen længere.

Venligst og god sommer også til dig.

Posted by Vincents Wed, June 01, 2016 12:40:56

Vi har hus lige ud til korevlerne, vi nyder det rigere fugleliv og større variation i beplatningen. Vi har ikke haft lugtgener på noget tidspunkt. Der er mange besøg af fuglekiggere og de siger samstemmende til os, at der er flere forskellige fugle at se på. Vi er mere generet af løse hunde som nu løber ind på vores grund, samt hunde ejerer der ikke samler op efter sig eller ligefrem smider deres poser ind på grunden. At kalde det voldtægt af naturen kan vi slet ikke se, tværtimod. Hvis vi bare lod stå til, ville der i løbet af kort tid kun være hyben roserne tilbage. God sommer til alle

Posted by Gorm Grove Thu, May 12, 2016 14:41:49

Vilde blåbær er væk
Jeg må sige, at jeg er fuldstændig enig med Benedikte Paaske. Jeg var forleden i den nordlige ende, hvor kommunen nu vil opsætte endnu en gangbro, så man kan komme tørskoet igennem mudderet og kokasserne.
Men hvad der chokerede mig mest ved besøget var, at alle de mange vilde blåbærbuske stort set er gnavet væk. Inden køerne blev sluppet ud i folden, plukkede vi hver sommer vilde blåbær til syltetøj sammen med vores unger. Det er slut nu. I naturplejens hellige navn har kommunen ødelagt en stor naturoplevelse for børnene, nemlig at kunne plukke og spise vilde blåbær på Korevlen.
Dette har intet med naturpleje at gøre. Det er voldtægt af vores smukke natur.

Posted by Benedikte Paaske Tue, May 10, 2016 10:23:23

OPRÅB !!

Det kunne være skønt, hvis vi kunne få en debat om kvægbruget igang - hvordan synes I andre, det går med vores tidligere herlighedsområde???

For hvert år der går, bliver området med kvægbrug mere og mere ulækkert - hvor der tidligere var skønne græsset og smukke buske, er der nu kokasser i uhyggelige mængder - og lærken, som så smukt fløj op, når man nærmede sig, er nu historie.

Det før så skønne område er ikke længere farbart i almindeligt fodtøj, og heldigvis har vi ikke i disse år småbørn, der let kunne komme for tæt på det elektriske hegn.

I Tre Lyngs nyhedsbrev kan jeg læse, at kommunen vil lave en ekstra stiforbindelse med gangbro i 'kofolden' - mit synspunkt er, at kommunen hellere skal få køerne væk, så vi kan få vores skønne område bragt tilbage igen med skøn udsigt og ren luft og igen få badevand, hvor man ikke skal være nervøs for at kokasserne forurener.

Kvæget har kun den ene funktion at få penge i kommunekassen - det her har intet at gøre med naturpleje, for øjensynligt sker det modsatte, nemlig naturødelæggelse.

Lad os få gang i debatten både her og alle mulige andre steder - jeg tror ikke, at jeg er den eneste, der mener, at kvægbruget på Korevlerne er en skandale.

Posted by H johansen Mon, July 23, 2012 13:35:17

Det er jo tydeligt at se på videoen at de stakkels mennesker er i livsfarer. Måske de bare skulle tænke sig lidt om.

Posted by H johansen Wed, June 27, 2012 14:48:58

Jeg er meget mere træt af alle de løse hunde, det er dog blevet lidt bedre efter at køer og hegn er kommet. Dog løber løse hunde nu ind på diverse grunde som ligger i første række og skidder og afføringen bliver aldrig samlet op, nogle gange sker det dog i sorte platicposer som så bliver smidt i naturen bagefter.

Posted by Pia og Jens Clementsen Fri, June 15, 2012 11:58:55

Vi glæder os over, at den store kvægflok nu er tilbage i den nordlige fold. Vi har sommerhus lige mod diget ud til Korevlerne, og vi nyder den fantastiske udsigt, nu igen med mulighed for, at få køerne med i det smukke billede.

Vi går varmt ind for hele naturgenopretningsprojektet for Korevlerne, og ser køerne som en meget stor ny kvalitet i området. Det daglige spørgsmål er: Kan vi se køerne i dag? De er smukke på lang afstand og på klods hold, og det er sjovt og interessant at iagttage deres færden og gøremål. Oveni kommer så nytteværdien for naturgenopretningsprojektet. Generelt er vi blevet fremmede for naturens store diversitet, så Korevleprojektet er en velkommen lejlighed til at komme forståelsen af den lidt nærmere.

Med hensyn til den seneste kritik af køer på Korevlerne fremført under overskriften ”koangreb” med link til et videoklip, så ser klippet for os ud som et tilfælde af hensynsløshed og/eller ubetænksomhed. Det drejer sig om en situation med fire stykker kvæg, her af en kalv, der står samlet indenfor et lille område, hvor en familie med hund ønsker at passere midt igennem. På det pågældende sted kunne familien ved at gå en ”omvej” på små tyve meter have passeret i sikker, og i forhold til dyrene, hensynsfuld afstand.

For os at se er der ingen problemer med ”angrebslystne køer”, men derimod med personer der ikke opfører sig hensigtsmæssigt i forhold til dyrene. Opfører man sig hensigtsmæssigt kan man trygt færdes på Korevlerne.

Vi skal lære at omgås dyrene og tage hensyn til dem. Køerne kan tilfældigvis stå der, hvor man lige havde tænkt sig at gå, men så er det, i de fleste tilfælde, let at gå uden om eller evt. vente lidt til dyrene har flyttet sig. Hverken børn eller voksne bør forsøge at klappe dem, selv om det kan være fristende. Hunde bør holdes ”ved fod” når de er nær køerne. Vores erfaring er, at man kan gå meget tæt forbi dyrene, når det sker på en måde, der er afpasset efter situationen.

Korevlerne, det er som navnet siger, køernes område, og det er os sommerhusejere, der skal være glade for, at vi får lov til at færdes der – også på køernes præmisser.

God sommer.

Venlig hilsen Pia og Jens Clementsen

Posted by Gorm Grove Sun, January 01, 2012 22:19:34

Jeg er er også temmelig rystet efter en tur over dæmningen en weekend i efteråret. To gange gjorde en ko aggressive udfald mod mig og min familie. Muligvis fordi jeg havde min hund, en islandsk fårehund, med.

Da vi skulle passere køerne, som stod helt oppe ved dæmningen, havde jeg selvfølgelig hunden i helt stram snor, og den var fuldstændig passiv. Pludselig gjorde en af køerne udfald mod os og forsøgte at stange hunden. Jeg fik den jaget væk med høje råb og fagter, men den gentog udfaldet, hvorefter jeg selvfølgelig slækkede hundens snor, så den i givet fald kunne forsvare sig - og os. Det fik jaget den væk - gudskelov. Vi var meget chokerede over oplevelsen bagefter (der var masser af folk, der kiggede på). Da vi skulle hjem fra stranden krævede det nogen overvindelse at passere køerne igen, og vi måtte lægge ruten om. Andet turde vi ikke. Det kan da ikke være meningen??????

Samtidig her vi flere gange set børn - i overværelse af deres voksne - "jagte" kalvene for at komme hen og klappe dem. Jeg frygter, at det værste sker, når en ko på et tidspunkt synes, at nu er det nok. Jeg kan kun opfordre til, at køerne fjernes, så vi kan få vores Korevle tilbage. Der er ikke længere fri adgang og fri færdsel til og i det fredede område.

Posted by norup Fri, December 30, 2011 11:48:03

30.12.2011. Prøvede d.d. at gå på dæmningen for at komme til vandet, men turde ikke passere mellem ko + kalv + tyr som stod midt på dæmningen, idet vi havde 2 hunde med, men selv uden hunde er det for risikabelt at passere gennem en sådan familie.

Det er jo et forfærdeligt griseri at steppe sig gennem komøj, snart overalt.

Jeg har købt min jord heroppe netop fordi jeg ville til vandet ( havet ), hvis jeg ville bo blandt køer havde jeg bosat mig på landet og ikke i et sommerhusområde.

Jeg mener hermed at min frihed er blevet inskrænket, idet der ikke mere er fri adgang til vandet.

Jeg vil gerne opfordre til at der til stadighed er nogen, mange, der klager, og jeg forstår ikke at indsigelserne er ophørt, der var da ellers opbakning til det ved indvigelsen.